Uitvaartbegeleider Gerrit van Spijkeren maakt regelmatig gebruik van de dragers van Ferentes, omdat dit jonge representatieve medewerkers zijn. Het zijn studenten die dit werk naast hun studie doen. Elk team van dragers staat onder leiding van een ervaren voorman. Tijdens de uitvaart houdt de voorman contact met Gerrit en een knikje of een oogwenk is dan al voldoende.

Mogelijkheden tijdens de uitvaart

De dragers zijn in te huren per drager. Zo kunt u dus 1 tot oneindig inzetten bij een uitvaart. De inzet van dragers in combinatie met familie is mogelijk in alle combinaties van aantallen. Ferentes heeft zowel mannelijke als vrouwelijke dragers. Zij zijn zowel los van elkaar als gemengd inzetbaar. Het dragen van de kist kan met 4 personen op een rijdende baar (van de begraafplaats) plaatsvinden, of op de schouders. Helemaal stijlvol is de combinatie van dragers met de loopkoets.

Loopkoets

De loopkoets heeft zich door de jaren heen bewezen als de meest stijlvolle en degelijke baarwagen die er bestaat. Reserveer uw loopkoets via Ferentes.
Een stijlvolle manier om uw dierbare naar de laatste rustplaats te begeleiden. 

Waarom de loopkoets?


Veel mensen vinden het prettig om zoveel mogelijk zelf te doen tijdens het afscheid. De Loopkoets biedt een perfecte gelegenheid om zowel op korte of lange afstanden de overledene zelf te begeleiden. Er is minder afstand tussen de overledene en de familieleden en vrienden. Het is mogelijk om de loopkoets te gebruiken op de begraafplaats, maar bijvoorbeeld ook voor een lange tocht door de woonplaats van de overledene. Het is daarmee een uitstekend alternatief voor de rouwauto. Vanuit huis of uitvaartcentrum kan met de loopkoets de weg gegaan worden naar de plaats van de afscheidsdienst en van daar tot naast de laatste rustplaats. Door de compacte omvang kan de loopkoets gemakkelijk een kerk of aula bij een crematorium of begraafplaats in worden gereden. Door de grote wielen met massief rubberen banden rolt de loopkoets zonder moeite over zand- en grindpaden. Hellingen en stoepranden kunnen vrijwel moeiteloos genomen worden.