Funerair Spreker

spreken tijdens uitvaarten

Aangenaam kennis te maken

Mijn naam is Gerrit van Spijkeren en vanuit mijn werk als uitvaartverzorger ben ik bekend geraakt met zeer uiteenlopende (kerkelijke) stromingen en net zoveel verschillende levensinstellingen of overtuigingen.

Het was (en is) altijd dé grote uitdaging voor mij om mezelf zoveel mogelijk in de desbetreffende overledene/familie in te leven en me aan hen aan te passen. Dat dit vrijwel altijd heel goed gelukt is blijkt wel uit de vele positieve reacties die ik naderhand mag ontvangen.

‘Spreken in het openbaar’

Mijn ervaring heb ik vanaf 2005 aangevuld met diverse cursussen, zoals ‘spreken in het openbaar’, ‘pres(en)terend communicator’ en theologische vorming.

De combinatie met mijn persoonlijke interesse in liturgie en theologie maakt dat ik in principe een volledige afscheidsdienst kan voorbereiden en leiden.

En toch zal ik mezelf nog altijd aan de wensen van de nabestaanden aanpassen, zonder mijn persoonlijke mening uit te dragen. Ook zal ik mij altijd aanpassen aan de (kerkelijke of humanistische) achtergrond van de familie.

Na een overlijden kunt u (of uw uitvaartverzorger) contact met mij opnemen en dan maken we een afspraak om de wensen door te spreken en om ervoor te zorgen dat we met elkaar op 1 lijn komen voor de uitvoering van de uitvaartplechtigheid.

 Verder werk ik de volgorde van de plechtigheid uit en sluit dit goed kort met de desbetreffende uitvaartleider, ook voor eventuele programma’s of liturgieën.

Ik regel indien noodzakelijk en voor zover mogelijk de muziek met begraafplaats, crematorium of organist. Ik hou tijdens de dag van de uitvaart intensief contact met u als nabestaanden/familie en ben bereid eventuele wijzigingen nog door te voeren tot het laatste moment.

U moet als familie per slot van rekening een perfect gevoel aan deze dag overhouden en voort kunnen leven op de herinneringen!

Als u geen woorden meer heeft, zoeken wij samen de oplossing.

Zorgeloos uw naasten eren